Creative Talent Award

De Creative Talent Award is een prijs voor een veelbelovende, startende onderneming van HKU studenten. Xpert CMKB wil hiermee ondernemerschap en innovatie onder studenten stimuleren. De award wordt jaarlijks uitgereikt aan het grootste aanstormend talent (door een jury van experts en ondernemers beoordeeld) op het gebied van creatief ondernemerschap.

2010 – Jerrycan Productions
jerrycan productionsTijdens de Transparency Business Fair, de bedrijvenbeurs van de Faculteit Kunst & Economie (HKU), werd dinsdag 1 juni de Creative Talent Award uitgereikt aan Jerrycan Productions.

De teamleden van deze onderneming presenteerden een nieuw concept voor een theatercamping waarbij undercover acteurs zorgen voor entertainment. De jury koos voor Jerrycan Productions vanwege het vernieuwende concept, het goed onderbouwde ondernemingsplan en de professionaliteit waarmee ze zich presenteerden.

De prijs bestaat uit een begeleidingstraject gesponsord door Xpert CMKB en Vertrek & Ontdek. Vertrek & Ontdek is een innovatiebureau voor organisaties die op zoek zijn naar vernieuwende oplossingen op het gebied van strategievorming, marketingcommunicatie, sales- of HRM.

2009 – Lazy Dogs
Lazy dogsIn 2009 is de Creative Talent Award voor de eerste keer uitgereikt. De groep jonge ondernemers genaamd ‘Lazy Dogs’ was daarbij de gelukkige winnaar met hun concept voor een multifunctionele, digitale agenda. De teamleden van deze onderneming presenteerden tijdens het drukbezochte Trendstock, de bedrijvenbeurs voor 2e en 4e jaars HKU studenten, hun concept voor een digitale (studenten)agenda waarmee ze naar eigen zeggen ‘het leven een stuk makkelijker en overzichtelijker maken’.