Werkconferentie

Werkconferentie huisvesting en werkplekken voor creatieven in de regio Utrecht

Vrijdag 9 april 2010 organiseerde Xpert CMKB een geslaagde werkconferentie omtrent huisvesting en werkplekken voor creatieven. Tijdens deze middag werd er ingegaan worden op de stand van zaken van werkplekken voor creatieven in Utrecht, Hilversum en Amersfoort. Hiermee werd de aftrap gegeven voor meer bijeenkomsten en discussie over dit thema.

Doel van de werkconferentie was onder andere het bij elkaar brengen van vraag en aanbod, het stimuleren van zelfactiverend vermogen bij creatief ondernemers en het versterken van regionale initiatieven uit onder andere Utrecht, Amersfoort en Hilversum.

De middag begon met een inspirerend gesprek tussen de host Tarik Yousif (Creative Urbans) en innovatiemanager Corien Rodenburg (Creative Cities) over het opzetten van een duurzame broedplaats. Willem van der Craats (Bureau Point) liet zien dat je ook buiten de landsgrenzen kunt denken en gaf hiervoor het voorbeeld van Estudio Nómada in Barcelona. Een broedplaats opgericht door twee Nederlandse kunstenaars in het centrum van Barcelona.

Alle deelnemers gingen vervolgens uiteen om deel te nemen aan één van de werkgroepen waarbij diverse vraagstukken onder de loep werden genomen. Deze vraagstukken kwamen o.a. van Sophies Kunstprojecten, Gemeente Utrecht, Discover Amersfoort, Utrecht Inc en Stichting NuCultuur.

Na een korte pauze was het tijd voor het debat georganiseerd door Debatcentrum Tumult. In het panel zaten Jakob Sutmuller (TCN), Roger ter Heide (ImproVive / Amersfoort Creatieve Stad) en Rob Stolte (Autobahn Grafisch Ontwerp). Aan de hand van verschillende stellingen kwamen verschillende aspecten over het thema aan bod. Lees het uitgebreide verslag van het debat ‘Creatief ondernemer zoekt m2′.

Gedurende de gehele middag heeft Bas Kohler (Studio Bas Kohler) verschillende cartoons gemaakt over de onderwerpen die ter sprake kwamen. Hieronder is een voorbeeld te zien:

// Vragen
Mocht je nog vragen hebben over de werkconferentie creatieve werkplekken van 9 april laat het ons dan hier weten!