4×4

4x4_logo_officieel_web

4×4 koppelt kunstenaars en medewerkers van bedrijven. In vier middagen werken zij intensief samen aan een vraagstuk van het bedrijf. Xpert CMKB heeft samen met Kunstenaars&co 4×4 naar Utrecht gehaald. In mei 2010 zijn we met de eerste editie te Utrecht van start gegaan.

Wie?
Inmiddels zijn de zestien kunstenaars bekend, zij zijn door de organisatie in groepen ingedeeld en presenteren zichzelf tijdens de aftrap aan de vier bedrijven. De vier bedrijven zijn: ASR Verzekeringen, de Nederlandse Spoorwegen, Jaarbeurs Utrecht en de Bibliotheek Utrecht in samenwerking met filmhuis ’t Hoogt.

Wat?
De bedrijven hebben een uitdagend vraagstuk aangeleverd. De komende vier weken moet dit vraagstuk samen met de kunstenaars worden opgelost. Naast ‘hard werken’ is het project leerzaam voor zowel de kunstenaars als de deelnemers van de bedrijven: de bedrijven leren creativiteit in de praktijk toepassen en de kunstenaars leren bedrijfsmatig werken.

Hoe?
Tijdens de aftrap leert iedereen elkaar kennen, en worden er teams gevormd. Ze gaan dan al snel aan de slag met het verhelderen van de vraagstelling en komen uiteindelijk tot een plan van aanpak. De twee bijeenkomsten daarna gaan de teams uit elkaar op zoek naar de juiste oplossingsrichting. Als die gevonden is, wordt die verder uitgediept en uitgewerkt. De laatste bijeenkomst worden de oplossingen gepresenteerd, en wordt er afgesloten met een gezamenlijke maaltijd.

Waarom?
4×4 brengt creatief professional en bedrijfsleven bij elkaar. In voorgaande trajecten is gebleken dat beide werelden veel van elkaar kunnen leren. 4×4 zorgt heel gericht voor innovatie doordat het in vier stappen concreet naar een oplossing toewerkt. Daarnaast leren de kunstenaars in opdracht werken van een bedrijf en professionaliseren ze zichzelf .Tot slot is 4×4 voor iedereen een mooie uitbreiding van het netwerk.

Meer info?
www.vierkeervier.nl

Ander 4×4 nieuws:
- Verrassende resultaten voor Utrechts bedrijfsleven
- Verkenning en verdieping op tweede dag 4×4
- 4×4, de kop is eraf
- De introductiedag van 4×4 Utrecht zit erop
- 4×4 Utrecht is klaar voor de start