Rendez-Vous

Rendez-Vous

Rendez-Vous is een nieuw traject voor ondernemers uit de kunst en cultuursector en speelt in op de behoefte van het versterken van professioneel ondernemerschap bij creatieve ondernemers.

Waarom?
Xpert CMKB wil met Rendez-Vous de creatief ondernemers in staat stellen zich verder te ontwikkelen naar een deskundige en professionele onderneming. Dit doen we aan de hand van netwerkleren. We bieden deze masterclasses aan om de deskundigheid en de slagkracht van creatief ondernemers te vergroten.

Opzet
Per RENDEZ-VOUS gaan 15 à 18 creatieve ondernemers uit één discipline samen met collega-professionals zich verdiepen in een strategisch, voor hen belangrijk thema. Dit doen zij in een informele, inspirerende setting. De deelnemers zullen aan de hand van (groeps)opdrachten en cases van sprekers aan de slag gaan. De bijeenkomsten staan in het teken van ‘best practices’ (en ‘worst case scenario’s’) en het uitwisselen van ervaringen rondom het thema. In de bijeenkomst wordt op basis van deze ervaringen toegewerkt naar een persoonlijk plan. Dit kan zowel een plan van aanpak, to-do-list, stappenplan, etc. zijn.

Deelname aan Rendez-Vous is gratis.

Meer over Rendez-Vous vind je op www.rendezvousutrecht.com
Hier wordt je op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen rondom Rendez-Vous.

—————————————————————————————————————————–

#1 Rendez-Vous Fashion meets Branding (16 – 11 – 2010)
Opkomende modevormgevers worstelen met hun aspiraties en realistische verwachtingen. Veel werken voor zichzelf of in een duo en vinden het moeilijk om aan relevant ondernemersadvies te komen.  Vooral de ontwikkeling van hun eigen merk (brand) lijkt een ingewikkelde zaak met lastige keuzen. Om modeontwerpers in staat te stellen hun creatieve talenten te versterken organiseerde Xpert CMKB samen met het DesignerCafe een RENDEZ-VOUS over fashion branding.

#2 Rendez-Vous Groen, groener, groenst (01 – 12 – 2010)
Hoe groen ben jij? Hoe kan je als designer adviserend meedenken in het ontwikkelen van een groene visie voor de klant? Hoe kan je je tussen al die initiatieven blijven onderscheiden? Wat betekent dit voor het gesprek met de opdrachtgever? Waar gaat de toekomst naartoe? Waar zitten mijn business kansen?  Met deze vragen en nog meer ging een groep ontwerpers aan de slag tijdens Rendez-Vous Groen, groener, groenst. Xpert CMKB werkte hierbij samen met diverse experts en de Groen Offerte.

#3 Rendez-Vous Self Publishing in Games (14 – 04 – 2011)
Door de komst van nieuwe vormen van digitale distributie is self publishing voor game-ontwikkelaars veel dichterbij gekomen, maar hoe doe je dat nu eigenlijk? Welke vaardigheden heb je hiervoor nodig? Ook op het gebied van marketing, want waar vind je jouw gamer? En hoe zorg je ervoor dat het wat oplevert? Wat zijn do’s en don’ts? Met deze vragen en nog meer gingen  we aan de slag tijden Rendez-Vous Self Publishing in Games.

#4 Rendez-Vous Onafhankelijk Theatermaken
Deze editie van Rendez-Vous was speciaal voor theatermakers die buiten subsidies, instituten en gangbare paden willen werken. Zoek jij als theatermaker naar nieuwe wegen om jezelf te onderscheiden en jouw voorstelling aan de man te brengen? Hoe kun je zo efficiënt mogelijk een voorstelling maken zonder inhoudelijke concessies te doen? Hoe kom je in deze tijd van financiële kaalslag op creatieve wijze aan financiering? Deze vragen stonden centaal tijdens de Rendez-Vous Onafhankelijk Theatermaken.

——————————————————————————————————————————

Achtergrond Rendez-Vous
Rendez-Vous bouwt verder op de ervaringen met netwerkleren die zijn opgedaan met StratLab Professional die tussen 2006 en 2007 plaats vonden. Zie ook:  www.stratlabprofessional.com.  In 2009 heeft Xpert CMKB nogmaals een StratLab Professional georganiseerd als vliegwiel voor Medialab Utrecht, een initiatief van Net Niet, Z25 en Born Digital.

- Vernieuwde StratLab van start
- Sneak preview Medialab Utrecht

Informatie
Voor meer informatie over Rendez-Vous  kun je contact opnemen met Isjah Koppejan of Ingrid Dinnissen.


Bookmark and Share